Előfizetői tartalom

Gyenge adat jött az amerikai ingatlanpiacról

Portfolio
Közel kétéves mélypontra estek a megkezdett lakásépítések száma márciusban az Egyesült Államokban, ami az ingatlanpiac gyengélkedését jelzi annak ellenére, hogy a jelzáloghitelek kamata esik. A ma közzétett gyenge adat részben a középnyugati masszív áradásokkal is magyarázható, ami miatt a régióban 2015 eleje óta nem látott mélypontra estek a megkezdett házépítések.

Az amerikai kereskedelmi minisztérium havi építőipari jelentése szerint a megkezdett lakásépítések szezonálisan igazított, évesített adata 0,3 százalékos csökkenést mutat, 1,139 millióra esett márciusban, ami 2017 májusa óta nem látott alacsony szintet jelent. A Reuters konszenzusa szerint az elemzők 1,23 millióra számítottak. A februári adatot is lefelé módosították...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés