Előfizetői tartalom

Egy újabb feltörekvő piaci pánik kellene ahhoz, hogy a forint 330 fölé gyengüljön

Portfolio
Az amerikai gazdaság lassul, de recessziótól nem kell tartani, a magyar gazdaság szintén fékezhet idén, azonban az idei első negyedévben még kitarthat az 5% körüli éves dinamika, miközben az euróövezet továbbra is gyengélkedik, de azért már látszódnak jelei annak, hogy a mélyponton túl vagyunk - hangzott el a Raiffeisen Bank mai sajtótájékoztatóján. Török Zoltán, a bank vezető elemzője szerint idén nem várható jelentős forintgyengülés, alapesetben maradhat az árfolyam a 320-as szint környékén. Ahhoz, hogy 330 feletti, új történelmi mélyponttal találjuk szembe magunkat, egy tavalyihoz hasonló feltörekvő piaci pánikhangulatra lenne szükség.

Egyesült ÁllamokA tavalyi év adócsökkentésekkel fűtött gazdasági növekedési üteme már a múlté, de enyhébb gazdasági lassulásnál erősebb visszaesésre utaló jeleket nem látni, annak ellenére, hogy a világgazdaság lassul, év elején pedig a kormányzati leállás is sújtotta a világ legnagyobb gazdaságát. A túlzott lassulástól való félelmek - beleértve a közelgő...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái