Előfizetői tartalom

Fokozódik a pánikhangulat: a szakadék felé menetel Argentína, és nem nagyon van, ami megállítsa

Portfolio
Új történelmi mélypontra került ma az argentin peso árfolyama az amerikai dollárral szemben, miután piacnyitást követően hirtelen 5%-ot gyengült a helyi fizetőeszköz. A befektetők azért pánikolnak, mert miközben az infláció már 55% közelében van, közben pedig a teljes gazdasági összeomlás fenyeget, egyre nagyobb népszerűségnek örvend Cristina Fernández de Kirchner egykori elnök, akinek a felelőtlen gazdaságpolitikájának következményeit nyögi még mindig az ország. Az egykori elnök visszatérésének lehetősége miatt az argentin csődkockázat az egekben van, a kötvényhozamok emelkednek, és egyelőre nem látni, hogy ebből az ördögi körből hogyan tudna kikeveredni az ország.

Nem ért véget Argentína szenvedése azzal, hogy tavaly sikerült megállapodnia az IMF-fel egy segélycsomagról. A befektetői bizalmat tartósan ez sem tudta helyreállítani, a gazdaság mély recesszióba került, az infláció pedig az 55%-ot súrolja. A roskadozó ország fizetőeszköze, a peso tavaly a leggyengébben teljesítő feltörekvő piaci deviza lett (a venezuelai bolivár után)...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés