Előfizetői tartalom

Magyarország teljesen szétszakad, ezért aligha folytatódhat a nagy sikersztori

Portfolio
Tavaly közel 50 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma 2017-hez képest, ami már jóval lassabb ütem, mint a korábbi időszakban. A gazdaság dinamikus bővülése miatt egyre több dolgozóra lenne szükségük a vállalatoknak, azonban már nagyon nehezen találnak újabb munkavállalókat. Külföldről is egyre többen jönnek hazánkba, de ezzel együtt is növekszik a betöltetlen álláshelyek száma. Ha azonban megnézzük a területi különbségeket, akkor azt láthatjuk, hogy az ország teljesen kettészakadt, és az évek óta gyakran hallott munkaerőpiaci trendek csak a gazdaságilag fejlettebb országrészekre igazak: a keleti régióban továbbra is magas munkanélküliség és jelentős munkaerő-tartalék jellemző.

Tavaly is folytatódott a foglalkoztatottak létszámnövekedése, éves átlagban már 4 millió 470 ezren dolgoztak, 1,1%-kal többen, mint az előző évben - derült ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) összefoglaló kiadványából. A foglalkoztatás bővülési üteme azonban elmaradt az elmúlt évekre jellemzőtől, mivel részben demográfiai okból, részben az előző évek kedvező...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés