Előfizetői tartalom

Belendült Putyin: már közös orosz-ukrán állampolgárságról beszél

MTI
|
Portfolio
Az elmúlt napokban láthatóan felpörgött az orosz államfő Ukrajnával, különösen annak keleti szakadár tartományaival kapcsolatos aktivitása, hiszen ma már a közös orosz-ukrán állampolgárság lehetőségét pendítette meg Vlagyimir Putyin, amellyel állítása szerint az emberek csak nyernének. Előtte szombaton egész Ukrajnának kilátásba az orosz állampolgárságot, amelyre rákontrázott az új ukrán államfő azzal, hogy ő meg az oroszoknak ajánl fel ukrán állampolgárságot. Azzal, hogy legalább a kelet-ukrajnai területeken orosz állampolgárságot kap sok ember, nő az esélye annak, hogy az új állampolgárok megvédésére hivatkozva az oroszok ténylegesen is elcsatolják a területeket, így Ukrajna területe és népessége jelentősen csökken.

Miket mondott ma Putyin?Vlagyimir Putyin orosz elnök újságíróknak nyilatkozva hétfőn Moszkvában felvetetett az orosz-ukrán közös állampolgárság lehetőségét.Tényleg? Valóban ezt mondta? Nagyon jó. Ez arra utal, hogy valószínűleg meg fogunk állapodni - jelentette ki Putyin arra reagálva, hogy Volodimir Zelenszkij megválasztott ukrán elnök hétvégi Facebook-bejegyzésében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés