Ukrán elnök: ebből teljes kapituláció lesz Putyin lábai előtt
Gazdaság

Ukrán elnök: ebből teljes kapituláció lesz Putyin lábai előtt

MTI
Petro Porosenko hivatalban lévő ukrán államfő bírálta hétfőn utódját, Volodimir Zelenszkij megválasztott elnököt, mert ukrán állampolgárságot szándékozik oroszoknak adni.

Nem fogadjuk el, hogy most valaki oroszoknak megadja a szent ukrán állampolgárságot. Mert mind a 140 millióan felveszik azért, mert nálunk jobb élni. De mi senkinek nem engedjük meg, hogy tönkretegye Ukrajnát. Mert az ukrán állampolgárság nagy megtiszteltetés

- hangoztatta Porosenko a lvivi (lembergi) Ukrán Katolikus Egyetemen mondott beszédében.

Óva intette továbbá Zelenszkijt attól, hogy találkozzon Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, márpedig tegnap és ma mind az orosz, mind a leendő ukrán elnök ilyen irányú jelzéseket tett.

Ha elutazol találkozni Putyinnal, akkor a háborúnak azt a koalícióját, amelyet öt év alatt gondosan hoztuk létre, elpusztítod. Ukrajnát így egyedül hagyod szemtől szembe az agresszorral. Utána pedig neked nem marad más, mint letérdelni és kapitulálni

- vélekedett Porosenko.

Hozzátette, ha itt lesz az ideje, majd "megsúgják" Zelenszkijnek, mit tegyen, hogy ne kelljen letérdelnie, miként ne veszítse el Ukrajna szövetségeseit, mert ehhez ők értenek.

Ukrán elnök: ebből teljes kapituláció lesz Putyin lábai előtt
Petro Porosenko ukrán államfő beszédet mond a Kárpát-Ukrajna kihirdetésének 80. évfordulója alkalmából tartott megemlékezésen a huszti járásbeli Rakaszhoz közeli Vörös Mező Emlékparkban 2019. március 15-én.
Múlt szombaton pekingi látogatása alatt Putyin kijelentette: Moszkva fontolgatja, hogy megkönnyíti majd az orosz állampolgárság megszerzését az összes ukrán számára, nemcsak a Donyec-medencei szakadár területeken élőknek, amiről múlt szerdán már rendelet is született. Erre Zelenszkij egyebek mellett azt írta válaszul közleményében: "Ukrajna nem mond le arról a küldetéséről, hogy a demokrácia példájaként szolgáljon a posztszovjet térség országai számára". "Ezen küldetésünk részévé válik az, hogy védelmet, menedéket és ukrán állampolgárságot adunk mindenkinek, aki kész harcolni... a mi és az Önök szabadságáért" - tette hozzá.

Erre reagálva hétfőn Moszkvában újságíróknak nyilatkozva Putyin felvetette az orosz-ukrán közös állampolgárság lehetőségét. Erről bővebben:Címlapkép és kép forrása: MTI/Nemes János
shutterstock_511583062_esztétika és funkció_1500x848
izernorbert0922
máv0921
Autóbaleset
online bolt_shutter
orvosi kamara0921
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
izernorbert0922