Gazdaság

Trump 1 százalékpontos kamatvágásra szólította fel a Fedet

Portfolio
Trump kedvenc kommunikációs platformján, a Twitteren rúgott bele páros lábbal a Fedbe: gyakorlatilag arra utasította őket, hogy vágják az irányadó kamatokat 1 százalékponttal.
"Kína nagyszerű stimulussal támogatja a gazdaságát és alacsonyan tartja a kamatokat. A Federal Reserve szüntelenül emelte a kamatokat, hiába volt az infláció nagyon alacsony és nagyon nagy dózisú mennyiségi szigorítást vezetett be. Felrepülhetnénk, mint egy rakéta, ha csökkentenénk a kamatokat. Igen, nagyon jól teljesítünk a 3,2%-os GDP-vel, de a csodásan alacsony inflációnkkal hatalmas rekordokat dönthetnénk és az államadósságunk is nagyon kicsinek kezdhetne tűnni!" - írja az Egyesült Államok elnöke kétrészes Twitter-üzenetben.

Jelenleg az irányadó kamatok 2,25-2,5%, ha a Fed követi Trump utasításait, ezzel 2017 decembere óta nem látott mélységbe vágnák vissza a kamatokat.

Trump és gazdasági tanácsadója, Larry Kudlow egyébként korábban is javasolták a kamatvágást, de ekkor még csak 50 bázisponttal csökkentették volna az irányadó kamatokat.

A republikánus elnök egyébként szinte precedens nélkül támadja a Fedet; bár korábban is voltak olyan elnökök, akik zárt ajtók mögött kritizálták az amerikai jegybank munkáját, Trump nyíltan, konkrét intézkedések javasolásával próbálja befolyásolni a független intézmény monetáris politikáját.
orban viktor uj kozep-europa
élelmiszer étel getty
67-es gyors ut
dpd csarnokepulet market epito
recept kivaltas patika
vodafone birsag gazdasagi versenyhivatal
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
élelmiszer étel getty