Előfizetői tartalom

Visszaszólt a Fed alelnöke Trumpék kamatvágós sürgetésére

Portfolio
Nem látunk erős érveket arra, hogy az irányadó rátát bármelyik irányba is megváltoztassuk, a monetáris politikai stratégiánknak köszönhetően pedig az infláció el fogja érni a 2%-os célt - vágott vissza a masszív kamatcsökkentést sürgető amerikai elnöki és alelnöki üzenetekre keddi interjújában a Fed alelnöke.

Richard Clarida szerint a kereskedelmi háborúk eddig nem okoztak érdemi visszahúzó hatást a GDP-növekedésre és az inflációra az Egyesült Államokban és azt is jelezte a Bloomberg Tv-nek, hogy a monetáris politikai stratégia általa vezetett felülvizsgálata nem biztos, hogy idén befejeződik. Szerinte nagyszerűen hangzik papíron például az árszint targetálás, de súlyos megvalósítási...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés