Előfizetői tartalom

Eljött a nagy fordulat Magyarországon, vagy még nincs vége az árrobbanásnak?

Portfolio
A Magyar Nemzeti Bank által nagyon figyelt adószűrt maginflációs index értéke a márciusi 3,5%-ról 3,4%-ra lassult, vagyis megtörve hat hónapja tartó folyamatosan emelkedő trendjét lefordult egy évtizedes csúcsáról. Egy másik alapfolyamat-mutató, a ritkán változó árú termékek (éves) inflációja viszont kis mértékben tovább emelkedett, 3,6%-ról 3,7%-ra. A tavaly év vége óta tapasztalt gyorsan emelkedő trend tehát részben megszakadt, azonban egyelőre nem világos, hogy küszöbön az MNB által előrevetített fordulat, vagy csak átmeneti megtorpanásról van szó.

Ma reggel tette közzé a Központi Statisztikai Hivatal a márciusi inflációs számokat. A fő (éves) mutató értéke 3,7%-ról 3,9%-ra emelkedett, ami hat és fél éves csúcsot jelentett. Eközben azonban megállt az éves maginflációs index utóbbi hónapokban látott gyors növekedése, igaz, a 3,8%-os érték változatlanul hatéves csúcsot jelent.Kapcsolódó cikkünk2019.05.09Itt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés