Előfizetői tartalom

A legrosszabbra készül az EU Trump részéről

MTI
Donald Trump amerikai elnök meghosszabbíthatja az Európai Unió (EU) járműiparát sújtó védővámokról szóló döntés meghozatalára eredetileg május 18-án kijelölt határidőt - mondta az Európai Bizottság kereskedelempolitikáért felelős tagja egy hétfői német lapinterjúban. Cecilia Malmström a Süddeutsche Zeitung című lapban közölt interjúban ugyanakkor kiemelte: a brüsszeli bizottság "felkészült a legrosszabbra", és ketchuptól bőröndökig és traktoroktól repülőgépekig nagyjából 20 milliárd euró (6500 milliárd forint) értékű amerikai termékre vet ki úgynevezett megtorló vámot, ha Donald Trump védővámot vet ki az EU járműiparának termékeire.

Az elnöknek május 18-ig kell döntenie az ügyben, de ezt a határidőt meg lehet hosszabbítani, és vannak arra utaló jelek, hogy ez így is történik majd, mindenekelőtt azért, mert a washingtoni vezetés a Pekinggel kezdett kereskedelmi tárgyalásokra akar összepontosítani - mondta az uniós biztos. Azért is a határidő meghosszabbítása lehet a következő lépés, mert "világossá...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés