Előfizetői tartalom

Elárulták, három dolog kényszerítheti fordulatra az MNB-t - A 330 feletti euró az egyik

Portfolio
4% feletti és gyorsuló inflációra, 330-ot meghaladó, új történelmi mélypontot jelentő euró-forint árfolyamra, valamint a hosszú hozamok infláció által gerjesztett emelkedésére lenne szükség ahhoz, hogy a Magyar Nemzeti Bank szakítson extrém laza monetáris politikája melletti elköteleződésével, és gyorsabb szigortásba kezdjen - vélik a Morgan Stanley elemzői. A bankház szakértői több érvet is felsorolnak amellett, hogy miért különös az MNB erős elkötelezettsége a nagyon alacsony kamatok mellett.

Alaposan meglepte a piaci szereplőket a Magyar Nemzeti Bank március 26-i kamatdöntő ülése, pontosabban az azt kísérő kommunikáció. Ugyan 10 bázispontos kamatemelést hajtott végre a jegybank, Matolcsy György jegybankelnök, illetve később Nagy Márton alelnök is egyedi, eseti kamatemelésről beszélt, holott a piaci szereplők korábban arra számítottak, hogy lassan de biztosan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés