Előfizetői tartalom

Bedobta a bombát May: második Brexit-népszavazás jöhet

Portfolio
A röviddel ezelőtt véget ért, viharosra sikeredett, kormányülésen azt mondta Theresa May brit kormányfő, hogy szabad kezet adna a konzervatív párti képviselőknek egy második Brexit-népszavazásról szóló parlamenti döntés során - közölte a Bloomberg. A hírügynökségi beszámoló szerint ez a váratlan és radikális javaslat azonnal nagyfokú ellenállást váltott ki a Brexit-párti kormánytagok részéről. Ahhoz, hogy a második népszavaásról szavazhasson az alsóház, el kell fogadniuk May megállapodását. Mindenesetre a font azonnal szárnyalni kezdett a főbb devizákkal szemben és a hard-Brexit talán csökkenő esélye miatt az euró is ugrik a dollárral szemben.

Theresa May a hétvégén már jelezte, hogy a mostani kormányülésen új, merész javaslatra készül, de azt talán kevesen gondolták, hogy ez éppen a második népszavazás felé való elmozdulás lesz. Ezt a javaslatot May évek óta mereven elutasította számos ok miatt. Ha szabad kezet adna pártja képviselőinek a második népszavazásról szóló döntésre, nem reménytelen, hogy összejönne...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés