Előfizetői tartalom

Ki akartak lépni, ma mégis elsőként tartják az EP-választást a britek

MTI
|
Portfolio
Ma elkezdődött az a négynapos választási folyamat, amelynek keretében az Európai Unió körülbelül 400 millió szavazókorú állampolgára adhatja le voksát az Európai Parlamenti választásokon. Ma Hollandiában és az Egyesült Királyságban szavaznak az emberek. A legtöbb országban, így Magyarországon is, majd vasárnap járulhatnak az urnákhoz az emberek. Az alábbiakban összefoglaljuk a következő napok és hetek menetrendjét.

Számok és szabályokElsőként az Egyesült Királyságban és Hollandiában szavazhatnak az emberek, majd pénteken Írországban és Csehországban nyílnak meg az urnák. A cseheknél szombaton ér véget a választás, amikor Lettországban, Máltán és Szlovákiában is szavazhatnak a választópolgárok. A többi 21 tagországban, így Magyarországon is, viszont egyszerre, vasárnap tartják...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés