Gazdaság

Behúzhatja a kéziféket az amerikai gazdaság

Portfolio
A korábbi 2,25%-ról 1%-ra vágta vissza második negyedéves növekedési előrejelzését a JP Morgan, vagyis az amerikai gazdaság jelentősen lassulhat az év elején látott 3 százalék feletti tempóról. Az amerikai bank szakemberei szerint nehéz megjósolni, mi lesz a Fed következő lépése, most ugyanannyi esély van egy kamatemelésre, mint egy vágásra.
Az előzetes adat szerint az év első három hónapjában 3,2%-kal bővült az amerikai gazdaság, ehhez képest vár jelentős lassulást a JP Morgan, mely szerint mindössze egy százalékos lehet a jelenlegi negyedév növekedése.

Indoklásukban a bank szakemberei kiemelik, hogy a tartós fogyasztási cikkek rendelésállományának áprilisi adata kiábrándító volt, különösen a részletek. Ha ehhez hozzátesszük a múlt héten megjelent gyenge áprilisi kiskereskedelmi statisztikát, akkor komoly lassulást lehet előrevetíteni az első negyedévhez képest - hangsúlyozzák.

Az amerikai gazdaság előtt álló kihívások között kiemelték a kereskedelmi háborúval kapcsolatos bizonytalanságokat, mely az üzleti hangulat romlását okozhatja, illetve a globális lassulást, mely az USA-ra is hatással lehet.

A JP Morgan nem csak a növekedéssel, hanem a Fed várható politikájával kapcsolatban is friss előrejelzést tett közzé. A bank elemzői már nem gondolják egyértelműen, hogy a jegybank következő lépése kamatemelés lesz, most nagyjából egyforma esélyt adnak az emelésnek és a vágásnak.
borkai zsolt_győr_mti
Varga Mihály
Szekesfehervar panelbeszelgetes cimlap1500
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Tudatos tervezés és stratégia nélkül nincs tőzsdei siker!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
város_getty