Előfizetői tartalom

Brexit: kemény üzenetet kapott a leendő brit kormányfő a pénzügyminisztertől

MTI
Vasárnapig immár nyolcan jelentették be hivatalosan, hogy indulnak a távozási menetrendjét pénteken bejelentő Theresa May brit kormányfő helyéért és legalább négy közülük azt is jelezte, hogy készek akár megállapodás nélkül is kivezetni (október 31-én) az EU-ból az országot. Nekik üzent elég erőset a jelenlegi pénzügyminiszter Philip Hammond, amikor arra emlékeztette a no-deal Brexitet is bevállalni hajlandó politikusokat: a parlament már többször is kifejezte, hogy ezt az utat nem támogatja, így ezt a leendő kormányfőnek is figyelembe kell vennie, különben nem sokáig lesz kormányfő.

A brit pénzügyminiszter szerint Theresa May távozó miniszterelnök utódja aligha tudná kivezetni az Egyesült Királyságot az Európai Unióból a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszerét rögzítő megállapodás nélkül a parlament akarata ellenében. Philip Hammond a BBC televízió vasárnapi politikai magazinműsorában feltűnően erőteljes megfogalmazásokkal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés