Előfizetői tartalom

Az MNB még nem fog kamatot emelni, de figyelnie kell a forintra és az inflációra

Portfolio
A Magyar Nemzeti Bank egyelőre tartani fogja magát márciusi kommunikációjához, miszerint a júniusban megjelenő inflációs jelentés előtt nem fognak hozzányúlni a monetáris kondíciókhoz, emiatt pedig a keddi kamatdöntő ülésén nem várható fontos bejelentés - vélik egyhangúlag a Portfolio által megkérdezett elemzők. Az, hogy kell-e még kamatot emelnie a jegybanknak az idén, és ha igen, akkor hány alkalommal és mennyit, az a következő hónapokban beérkező inflációs adatok, a külső környezet, illetve a forintárfolyam alakulásának lesz a függvénye.

A márciusi kamatdöntő ülésen bekövetkezett 10 bázispontos betéti kamat emelés és a kiszorítandó likviditás mennyiségének csökkentése egyszeri, egyedi szigorítás volt, a Magyar Nemzeti Bank adatvezérelt üzemmódba lépett. Ez volt a március 26-i jegybanki kamatdöntés, illetve az azt követő kommunikáció legfontosabb üzenete, ami a piaci szereplők többségét meglepte, hiszen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés