Előfizetői tartalom

Megjelent az MNB kamatdöntő ülésének közleménye

Portfolio
A Magyar Nemzeti Bank 15 órakor közzétette mai ülését kísérő közleményét, amiben nem tett utalást további monetáris szigorítás szükségességére. A szöveg talán legfontosabb üzenete az, hogy miközben a hazai infláció továbbra is nagy változékonyságot mutat, addig a kedvezőtlen euróövezeti gazdasági helyzet következtében az Európai Központi Bank első kamatemelésének időpontjával kapcsolatos várakozások még későbbre tolódtak. Ez elég egyértelmű jelzésnek tekinthető az MNB részéről, hogy egyelőre nem látja veszélyben saját inflációs forgatókönyvét, így jelen állás szerint további szigorításra sincs szükség.

Közleményben az MNB hangsúlyozza, hogy a hazai infláció áprilisban tapasztalt gyorsulását nagyrészt az üzemanyagárak emelkedése idézte elő. Eközben az adószűrt maginflációs mutató értékének 3,5%-ról 3,4%-ra csökkenése azzal volt magyarázható, hogy a piaci szolgáltatások árainak emelkedését ellensúlyozta a nagy változékonyságot mutató iparcikkek inflációjának...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés