Előfizetői tartalom

Újra bejelzett a hírhedt mutató - földbe áll Amerika?

Portfolio
Március után ma is negatív meredekségűvé vált az amerikai hozamgörbe a 3 hónap - 10 éves időtávon. Erre korábban a nagy pénzügyi válság előtt, 2007-ben volt példa, de több évtizedre visszatekintve sem sokszor állt elő, hogy a nagyon hosszú lejáratú kötvények éves hozama alulmúlja a legrövidebb állampapírokét. Ilyen esetekben néhány negyedév múlva az Egyesült Államokban beköszöntött a recesszió.

A mutató előrejelző ereje a piacok előrelátásán múlik. Amennyiben a befektetők azt látják, hogy a gazdasági bizonytalanság növekszik, illetve emiatt jó esély van arra, hogy a hozamok lejjebb kerüljenek, akkor a biztonságos eszközök iránti kereslet emelkedik, lejjebb hajtva ezzel a hozamokat. Miközben a hozamgörbe rövid végét elsősorban a Fed monetáris politikája határozza...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés