Előfizetői tartalom

Alakul a botrány: gond van a Nagy-Britanniában maradni akaró külföldiek regisztrációjával

MTI
Technikai gondok akadályozzák a Nagy-Britanniában élő külföldi EU-állampolgárok letelepedésének engedélyeztetésére kidolgozott rendszer működését, és százezrek valószínűleg nem is tudnak arról, hogy a brit EU-tagság megszűnése (Brexit) miatt letelepedett státusért kell folyamodniuk - áll a londoni alsóház belügyi bizottságának csütörtökön ismertetett átfogó jelentésében. A brit belügyminiszter cáfolta a bizottsági jelentésben foglaltakat.

A befolyásos alsóházi testület megállapítása szerint a kormány a problémák miatt a Windrush-ügyhöz hasonló léptékű botrány kialakulását kockáztatja. A bizottsági jelentés ezzel arra utalt, hogy - amint az a The Guardian című baloldali brit napilap feltáró riportsorozatából tavaly kiderült - a brit hatóságok egészen a legutóbbi évekig az úgynevezett Windrush-nemzedék...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés