Előfizetői tartalom

Itt a kormány újabb akcióterve! Varga Mihály 13+1 pontot jelentett be

Portfolio
Ezúttal különleges Kormányinfót tartottak csütörtökön, ugyanis az eseményen részt vett Varga Mihály pénzügyminiszter is Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter mellett. A kormány döntött a gazdaságvédelmi akciótervről annak érdekében, hogy a magyar gazdaság növekedése tartósan is meghaladja az EU növekedési átlagát legalább 2 százalékponttal. Az összesen 14 pontból álló terv tartalmaz már ismert intézkedéseket is.Fontosabb részletek 14 pontos akciótervet ismertetett Varga Mihály. Ezek között van adócsökkentés is, de ezek nagy része már eddig is ismert volt. Több ponton egyszerűsödik az adóadminisztráció, eltörlik a vállalatok adófeltöltési kötelezettségét. Ami viszont váratlan: felfüggesztik a reklámadót, 2022-ig 0% lesz a kulcs. A pénzügyminiszter szerint nem lehet lebecsülni azt a veszélyt, hogy Magyarország 2021 után uniós forrásokat veszít a jogállamiság helyzete miatt.

2019. május 30. 14:00 Megosztás Mire jó a kormány új programja? Gyorsértékelés Varga Mihály pénzügyminiszter a csütörtöki kormányinfón ismertette azokat az intézkedéseket, amelyeket a kormány a gazdaságvédelmi akcióterv keretében hajt végre....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés