Az állami egészségügy megroppanására figyelmeztetnek
Gazdaság

Az állami egészségügy megroppanására figyelmeztetnek

Portfolio
Vagy felébred a döntéshozó a figyelmeztetésekre, vagy valahol egyszer csak megroppan a rendszer - nyilatkozta a Népszavának Éger István, a Magyar Orvosi Kamara elnöke annak kapcsán, hogy szerdán figyelmeztető közleményt adtak ki.
Jön a Portfolio egészségügyi konferenciája. Extra early bird jegyek még kaphatók:


Ahogyan arról a Portfolio is beszámolt, éles hangú határozatot tett közzé a Magyar Orvosi Kamara Területi Szervezetének Tanácsa hétvégi ülésének befejeztével. A MOK többek között kimondta: a kormányzat halogatása csalódást okozott az egészségügyben, ahol a kiszámíthatóság hiánycikk, a biztonságos betegellátás pedig már nem biztosítható.

A napilap megkeresésére a szervezet elnöke kifejtette: elunták a kormányzat hallgatását, főleg annak fényében, hogy hiába egyeztettek egy éven át a szükséges béremelésekről, és zárult kölcsönös elégedettséggel a tárgyalássorozat, semmi nem változott. A lap azt is megjegyzi, hogy a MOK közleménye kormányzati reakció nélkül maradt.

Ma ugyanis a biztonságos betegellátás már az önként vállalt túlmunkával és a munkajogi szabályok sorozatos megsértésével sem biztosítható. Bármelyik pillanatban szakadhat a rendszer, most a traumatológusok, máskor meg más szakmák jelzik, hogy annyiért, amennyiért most kell, nem hajlandók dolgozni. Vagy felébred a döntéshozó a figyelmeztetésekre, vagy valahol egyszer csak megroppan a rendszer - fejtette ki Éger István, aki szerint érthetetlen, hogy miért vár még mindig 1200 orvos és mintegy 3500 szakdolgozó fél éve a nyugdíjkorhatár utáni munkavállalás engedélyének elbírálására.

Arra is rámutatott, hogy az egészségügyi dolgozókat súlyos diszkrimináció éri. Míg a Munka Törvénykönyve alá tartozók, ha nyugdíj mellett dolgoznak januártól csak a 15 százalékos személyi jövedelem adóra kötelezettek, a közalkalmazotti státuszú egészségügyieknek viszont az összes közterhet fizetniük kell.

Jön a Portfolio egészségügyi konferenciája. Extra early bird jegyek még kaphatók:


Az állami egészségügy megroppanására figyelmeztetnek
Gyopáros Alpár, Csorna és térsége fideszes országgyûlési képviselõje, a modern települések fejlesztéséért felelõs kormánybiztos beszédet mond a premontrei apátság idõsotthonának alapkõletételi ünnepségén 2019. augusztus 16-án.
shutterstock_1277173258
Greenpeace activists board a BP oil rig (photo by Kristian Buus/In Pictures via Getty Images Images)
Frankfurt Stock Exchange
china child
Laszlo Trocsanyi, Hungary's minister of justice
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
china child