Előfizetői tartalom

Kína már a stagnálásnak is örül

MTI
A vártnál jobb lett, az áprilisival megegyezően alakult a kínai feldolgozóipar teljesítménye májusban. A Caixin Insight Group kínai kutatóintézet és az IHS Markit londoni székhelyű pénzügyi-gazdasági adatszolgáltató közös felmérése szerint a májusi kínai feldolgozóipari beszerzésimenedzser-index (BMI) 50,2 pont volt, csakúgy, mint áprilisban. Az elemzői várakozásokban némileg romló, stagnálást jelző 50 pontos érték szerepelt.

A BMI 50 pont feletti értéke a vizsgált ágazat növekedését, 50 pont alatti értéke visszaesését jelzi. Az előzőnél nagyobb 50 pont feletti érték a növekedés ütemének gyorsulására utal. A BMI mutató részértékei közül az új megrendelések üteme májusban tovább nőtt, a termelés ugyanakkor január óta legkisebb ütemben bővült, a foglalkoztatottak száma pedig már...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés