Mi lesz a magyar nyugdíjakkal? Öt radikális javaslat érkezett
Gazdaság

Mi lesz a magyar nyugdíjakkal? Öt radikális javaslat érkezett

Portfolio
Öt kérdésről kezdeményez országos népszavazást az Országos Nyugdíjas Parlament - jelentette be a szervezet hétfőn közleményben. Ha megvalósulnak a javaslatok, akkor az alapjaiban írhatja át a nyugdíjak számítási módját is.
Öt kérdést nyújtott be a Nemzeti Választási Bizottsághoz az Országos Nyugdíjas Parlament:

  • Akarja-e, hogy a Nyugdíjbiztosítási Alapból folyósított nyugdíjak év eleji megemelése úgy történjen, hogy az átlag alatti nyugellátásban részesülők százalékosan magasabb, ugyanakkor az átlag feletti nyugellátásban részesülők százalékosan alacsonyabb nyugdíjemelésben részesüljenek?
  • Akarja-e, hogy a Nyugdíjbiztosítási Alapból főellátásként folyósított havi legkisebb öregségi nyugdíj és a havi legmagasabb öregségi nyugdíj között a különbség harminckilencszeresnél nagyobb ne lehessen?
  • Akarja-e, hogy az állami, illetve az önkormányzati fenntartású idősotthonokban lakók havi terítési díjának az évenkénti emelkedése ne haladhassa meg az év eleji százalékos nyugdíjemelés mértékét?
  • Akarja-e, hogy az idősek sérelmére megvalósított bűncselekmények elkövetőinél súlyosbító körülményként vegyék figyelembe a sértett idős emberek korát?
  • Akarja-e, hogy a munkavállaló heti negyven óra munkaidőn túli foglalkoztatása esetén a túlmunkában eltöltött időt a nyugdíjszámítás szempontjából kiegészítő szolgálati időként kelljen figyelembe venni?

Ha az NVB jóváhagyja a kérdéseket és a szervezetnek sikerül összegyűjtenie kétszázezer aláírást, akkor tarthatnak népszavazást ezekről.

Az Országos Nyugdíjas Parlament a megyékben megtartott, a helyi nyugdíjasokat összefogó helyi közösségek, klubok, tagozatok, hobbi-csoportok, körök és műhelyek képviselői részvételével megszervezett megyei nyugdíjas parlamentek delegáltjaiból létrejött fórum. A szervezésben részt vesznek az országos hatókörrel tevékenykedő országos nyugdíjas szervezetek és tagozatok.Az Országos Nyugdíjas Parlament úgy döntött, hogy a sok területet érintő javaslatokból a legfontosabb témának; az évelejei nyugdíjemelésnél a vegyes indexálás számítási módot javasolja és szorgalmazza a hatalom és a nyugdíjasok közötti párbeszéd intézményesítését.
1,5 év tanulás után már 500 ezres álomfizetés jár az informatikusoknak
nyse tőzsde usa részvény
fehér ház getty stock
rossmann_getty_editorial
corvinus_getty_editorial
honcsaruk ukrajna_getty_editorial
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Statisztikai elemző

Statisztikai elemző

Szakmai asszisztens

Szakmai asszisztens

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
fehér ház getty stock