Gazdaság

Éktelen haragra gerjedhet Trump, ha meglátja ezeket a számokat

Portfolio
Első látásra kedvezőnek tűnik, hogy az USA külkereskedelmi hiánya csökkent áprilisban, a háttérben azonban igencsak negatív folyamatok húzódnak meg. Nem elég, hogy az export és az import is csökkent, még a Kínával szembeni külkereskedelmi deficit is emelkedett, aminek Donald Trump nem fog örülni.
Áprilisban 50,8 milliárd dollárra csökkent az Egyesült Államok külkereskedelmi hiánya a márciusi 51,9 milliárdról, derült ki a kormányzat csütörtökön közzétett adataiból. Mindez nem lepte meg az elemzőket, azonban a kivitel és a behozatal alakulása már nem ad okot túlzott optimizmusra.

Az export 2,2%-kal esett vissza, amit a csökkenő repülőgép, kőolajtermék és autóalkatrész-kereskedelem okozott. A repülőgépek kivitelében a Boeing-botrány okozta a csökkenést, aminek óriási hatása volt a teljes exportra. Az import szintén 2,2%-os visszaesést szenvedett el, amit többek között a vegyi anyagok, mobiltelefonok és autók behozatalának csökkenése okozott.

A Kínával szembeni külkereskedelmi hiány - amit Donald Trump elnök mindenképpen csökkenteni akar - áprilisban 30%-kal emelkedett, megközelítve a 27 milliárd dollárt, vagyis úgy tűnik, hogy a vámok egyelőre nem tudják lecsökkenteni az amerikai deficitet. Azonban ideje lenne, hogy Trump azt is belássa: az amerikai gazdaság már lassul a kereskedelmi háború miatt, amit a feldolgozóipar gyenge teljesítménye mellett az export és az import alakulása is jelez.
orban viktor uj kozep-europa
élelmiszer étel getty
67-es gyors ut
dpd csarnokepulet market epito
recept kivaltas patika
vodafone birsag gazdasagi versenyhivatal
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
élelmiszer étel getty