Előfizetői tartalom

Hétfőn kezdődik Theresa May utódjának kiválasztása

MTI
Hétfőn kezdődik hivatalosan Theresa May brit miniszterelnök utódjának megválasztási folyamata. May pénteken távozott a kormányzó Konzervatív Párt éléről, ami miniszterelnöki tisztségének megszűnésével is jár, de utódja megválasztásáig, vagyis várhatóan még legalább másfél hónapig ügyvezetőként ellátja a kormányfői és a pártvezetői feladatokat.

A Konzervatív Párt vezetői tisztségére hétfőn, brit idő szerint 17 óráig - közép-európai idő szerint 18 óráig - jelezhetik indulási szándékukat a képviselők az alsóházi konzervatív frakció szakpolitikai irányadó és végrehajtó testületének, a kormányzati tisztséget nem viselő képviselők alkotta 1922 Bizottságnak. Ez onnan kapta nevét, hogy az egykori alapítók...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés