Előfizetői tartalom

ÁSZ: rendben van a 2020-as költségvetési terv, de oda kell figyelni

Portfolio
A 2020-as költségvetési törvényjavaslat bevételi és kiadási előirányzatai megalapozottak, a feltárt kockázatok költségvetési intézkedésekkel kezelhetőek, a tervezett tartalékok pedig megfelelő biztosítékot adnak a felmerülő költségvetési kockázatok kezelésére, így a 2020-as költségvetés hozzájárul a makrogazdasági stabilitás fenntartáshoz - állapítja meg mai közleményében az Állami Számvevőszék. A dícséretek mellett azért két óvatos kritikát is megfogalmaz a testület a költségvetés készítői felé.
A testület az elmúlt napokban megvizsgálta a parlamentnek benyújtott törvényjavaslatot és a felülről nyitott előirányzatoknál, illetve a költségvetés strukturális hiányának számításánál fogalmaz meg óvatos kritikákat a ma elkészült és a parlament elnökének átadott jelentésében. A 2020-as költségvetési törvénytervezetről szóló nagyobb anyagaink:Kapcsolódó cikkünk2019.06.05Szép...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái