Előfizetői tartalom

"Kirúgták" Webert! - Német lehet az EKB-elnök

MTI
Portfolio
Több nyugat-európai lap egybehangzó információi szerint a szociáldemokrata (S&D) és az Újítsuk meg Európát (RE) nevű centrista-liberális európai parlamenti frakció megvonta támogatását a német Manfred Webertől, hogy az Európai Néppárt csúcsjelöltjeként az Európai Bizottság elnöke lehessen. Az EurActive hírportál szerint így lényegében "kirúgták" őt a fontos posztért folyó versenyből. Közben a jelek szerint a szintén jelentős frakciót alakító Zöldek sem támogatják Webert. A Bizottság elnökének jelölésével kapcsolatos hír összefügg azzal, hogy ma este kezdődik a kétnapos EU-csúcs, amikor fontos személyi döntések születhetnek a vezető uniós tisztségeken.

Az MTI összefoglalója szerint az EurActive-cikkben arról számoltak be bennfentes forrásokra hivatkozva, hogy a két képviselőcsoport vezetői közölték Weberrel: nincs meg a parlamenti többség a parlamenti jóváhagyásához akkor sem, ha az uniós tagállamok vezetőit tömörítő Európai Tanács esetleg őt jelölné. Biztosították ugyanakkor Webert arról, hogy az Európai Néppárt...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái