Palkovics: nem félünk a Huaweitől és gyorsan kiépítjük az 5G-t
Gazdaság

Palkovics: nem félünk a Huaweitől és gyorsan kiépítjük az 5G-t

Portfolio
Magyarország pragmatikus álláspontot képvisel a kínai Huawei távközlési gyártó körül felröppent nemzetbiztonsági kockázati vitában, mert eddig csak vádak hangzottak el a bizonyítékok helyett - hangsúlyozta a Reutersnek adott csütörtök esti interjúban Palkovics László.
Az innovációs és technológiai miniszter szerint az 5G technológia frekvencia aukciója mintegy 70 milliárd forintos állami bevételt jelenthet és az állam azt mérlegeli, hogy támogatással is ösztönözze az 5G hálózat gyors kiépülését az országban. Erre egyébként már minapi beszédében is utalt a miniszter, amikor a frekvenciatenderek anyagait jelentették be:Palkovics az interjúban azt hangsúlyozta, hogy Németországhoz hasonlóan Magyarország is pragmatikus álláspontra helyezkedett a Huawei-vitában, mert bizonyítékokat még nem kapott a nemzetbiztonsági kockázatokról, inkább csak vádaskodásról van szó.

Még nem bizonyították, hogy a Huawei technológiája bármilyen kockázatot jelentene Magyarországra nézve, mivel nem láttunk még semmilyen adatot, ami ezt alátámasztaná

- hangsúlyozta. Emiatt a miniszter szerint ugyanúgy kell eljárnia az országnak, mint bármilyen más technológia, mint a Cisco esetén.

Palkovics azt is hozzátette:

Bizonyos vagyok benne, hogy ha nyilvánvalóvá válik számunkra a biztonsági kockázat (a Huawei kapcsán), akkor Magyarország a NATO tagjaként, be fogja tartani a nemzetközi kötelezettségeket.

Arra a kérdésre, hogy a Huawei részt vehet-e magyarországi 5G-hálózat kiépítésében korlátozások nélkül, Palkovics úgy fogalmazott: ha a nálunk technológiailag fejlettebb országok is így tesznek (korlátozások nélkül engedik a Huaweit), akkor mi is így teszünk.

Palkovics: nem félünk a Huaweitől és gyorsan kiépítjük az 5G-t
Palkovics László innovációs és technológiai miniszter (k) a Digitális Jólét Program (DJP) által kezdeményezett 5G Koalíció (5GK) plenáris ülésén és konferenciáján a Várkert Bazárban 2019. június 18-án.
Címlapkép és kép forrása: MTI Fotó Balogh Zoltán
FrankfurtTőzsde
Dübörög az építőipar a magyar lízingcégeknél
budapest_parlament_getty
vonatmav
cimlapkep_milestone_budapest
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Esti szeminárium
Tőzsdei hullámlovaglás kezdő kereskedőknek.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
trump1205