Előfizetői tartalom

Elbukott a Tesco, nem sértett uniós jogot a magyar kiskereskedelmi különadó

Portfolio
Nem sértette az uniós jogot a 2010-ben, az árbevételre kivetett, majd 2013-ban kivezetett magyarországi kiskereskedelmi különadó - erre jutott az Európai Bíróság illetékes főtanácsnoka a brit Tesco magyarországi leányvállalata által indított ügyben. A főtanácsnok indoklásában rendesen kiosztotta a kiskereskedelmi multicéget.

Ez egy másik kisker-különadó vizsgálatA kormány még 2010-ben vetette ki a kiskereskedelmi különadót és 2012-ig maradt fent abban a formában. Ezzel kapcsolatban az Európai Bíróság már lefolytatott egy eljárást, amit a Hervis indított. A 2014 februári ítéletében az árbevételre kivetett különadó vonatkozásában a bíróság kimondta, hogy valamely, a vállalatcsoportba tartozó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés