Előfizetői tartalom

Idén is közel 5%-os növekedés? Ezt várják a szakértők!

Portfolio
A Takarékbank elemzői 4,4%-ról 4,7%-ra emelték az idei, valamint 3,6%-ról 3,7%-ra a jövő évi GDP-növekedési előrejelzésüket. Prognózisuk szerint ugyan kissé lassulhat, de továbbra is erőteljes marad a bérkiáramlás, így a fogyasztás bővülése továbbra is segíti a növekedést, amihez kismértékben már idén hozzájárulhatnak az új családtámogatási intézkedések. A beruházási dinamika az előző évihez hasonló mértékű lehet. Az infláció az őszre 3% közelébe mérséklődhet, így éves átlagban 3,4%-os infláció várható.

A magyar gazdaság külső környezete egyre kevésbé tűnik támogatónak elsősorban az európai gazdaságok konjunktúrájának érdemi fékeződése miatt. Az idei első negyedéves adatok alapján a világgazdaság növekedése stabilizálódott az előző évben tapasztalt lassulást követően, azonban ez döntően egyszeri tényezőknek volt köszönhető. A kilátások alapján az ütem tovább...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés