Előfizetői tartalom

Szabó László: Nagyon jelentős kamatemelés történt, de ezt nem az MNB tette meg

Portfolio
A később kibocsátandó állampapírok hozamainak kamatszintjének csökkentésére számít a jövőben az InfoRádió Aréna című műsorának nyilatkozó Hold Alapkezelő elnöke, Szabó László. A műsorban Virág Barnabás, az MNB ügyvezető igazgatója sok más mellett arról beszélt, a monetáris kondíciók nagyon támogatóak Magyarországon.

Szabó László, a Hold Alapkezelő elnöke szerint Magyarországon nagyon jelentős kamatemelés történt az elmúlt időszakban, amit azonban a kettős kamatrendszer miatt nem a Magyar Nemzeti Bank, hanem az Államadósság Kezelő Központ hajtott végre. Például az első hónapban mintegy ezermilliárd forintért jegyzett Magyar Állampapír Plusz kibocsátásával.Kapcsolódó cikkünk2019.07.01Varga...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés