Előfizetői tartalom

A határérték százezerszeresével sugároz az elsüllyedt atomtengeralattjáró

MTI
A megengedett határértéknél százezerszer magasabb sugárzási szintet mértek a Norvég-tengerben 1989-ben elsüllyedt Komszomolec szovjet atomtengeralattjáró környékén, ugyanakkor ez a sugárszennyezettség nem jelent veszélyt az emberre - közölte kedden a norvég TV2 hírtelevízió a roncshoz júliusban indított első közös orosz-norvég kutatóexpedíció résztvevőire hivatkozva.

A szerencsétlenséget szenvedett tengeralattjáróból vett első vízminták szerint továbbra is szivárog radioaktivitás a roncsból. A norvég tudósok megjegyezték, hogy a mostani mérések valamivel magasabb szinteket mutatnak a 2007-es orosz expedíció által megállapítottaknál. "Részletesebben kielemezzük a mintákat, ahogy partra érünk. Az általunk helyben mért szint 100 becquerel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés