Powell szavaira szárnyalnak a piacok
Gazdaság

Powell szavaira szárnyalnak a piacok

Portfolio
Az Egyesült Államok gazdaságára is hatással van a globális gazdaság gyengélkedése - ez derült ki Jerome Powell, a Federal Reserve (Fed) elnökének kongresszusi meghallgatásán elhangzó délutáni beszédéből, amelyet előzetesen már közzé is tettek. Powell a kereskedelmi feszültségek hatása miatt is aggódik. Szerinte az infláció tovább maradhat alacsony, mint ahogy a Fed döntéshozói korábban gondolták, így a jegybank lépéseket tehet. Az előzetesen kiadott beszédet a befektetők úgy értelmezték, hogy a Fed már ebben a hónapban kamatot fog csökkenteni, ami a részvényárfolyamok emelkedését okozta.
Mindeddig kételkedtek a befektetők abban, hogy a Federal Reserve valóban a monetáris lazítás útjára lép, hiszen a múlt héten kedvező munkaerő-piaci adat érkezett, Jerome Powell mai meghallgatásának hatására azonban egyre biztosabb, hogy kamatot csökkent a jegybank. Powell szerint az USA gazdaságának növekedését kockázatok övezik, lassul a bővülés a világ nagy gazdaságaiban, miközben az üzleti beruházásokat bizonytalanság övezi az USA és Kína közötti kereskedelmi feszültség miatt.

A júniusi kamatdöntést követően beérkezett gazdasági adatok azt bizonyítják, hogy az USA növekedési kilátásaira is hatással vannak. Powell szerint a GDP-növekedés visszafogott ütemű maradhat, miközben kockázatnak nevezte, hogy tartósan alacsony marad az infláció.

Powell beszédének közzététele után a vezető amerikai tőzsdeindexek emelkedtek, a dollár gyengült a vezető devizákkal szemben, miközben az államkötvények hozama csökkent. A befektetők egyre inkább azt árazzák, hogy a Fed kamatcsökkentési ciklusba kezd már ebben a hónapban.
ferrari_getty_editorial
thyssenkrupp acél_getty_stock
iphone
GettyImages-1071775348
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
karácsony gulyás_mti