Gazdaság

"Tányércsörgés" után változtatott Orbán Viktor a budapesti parkolás ügyében

Portfolio
"Volt egy kis tányércsörgés." - Viták után, de sikerült megegyezni a miniszterelnökkel, mégis kinyitják az egyeztetést a fővárosi parkolás központosításáról - közölte Tarlós István főpolgármester az InfoRádióval.
A városvezető jelzése szerint két szakminiszter bevonásával hamarosan megindulnak az egyeztetések a fővárosi parkolás központosításáról. Az Infostart emlékeztet rá, hogy a főpolgármester már korábban is szerette volna elérni, hogy a kerületektől Budapesthez kerüljön a rendszer. Márciusban még úgy fogalmazott: hall pénzügyekről, állítólagos visszaélésekről, ám hiába kérte az egységesítést, a miniszterelnök ezt nem tudta teljesíteni.

Korábban azt ígérte a főpolgármester, hogy ha a rendszer egységes lesz, az egyszerűsíti a szabályokat, a parkolási bevételeket pedig a tömegközlekedésre fordítanák. Indoklása szerint "nem lett volna balhé, ha bizonyos polgármesterek mellém állnak", amely kijelentéssel a cikk szerint a zuglói városvezetőre célzott.

Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Tarlós István főpolgármester a főváros napján, Budapest egyesítésének 145. évfordulója alkalmából tartott ünnepségen az Újvárosháza dísztermében 2018. november 17-én.
Tarlós azt is elmondta: megvalósíthatónak tűnik a 3-as metró szerelvényeinek klimatizálása. A közbeszerzési eljárás lefolytatására még idén sor kerülhet, és amennyiben a felújítást végző orosz kivitelező hozzájárulását adja, jövő évre végezhetnének is a műszaki munkákkal. A főpolgármester kiemelte, ha a szerelvények orosz gyártója nem járul hozzá, akkor nem építenek klímát a kocsikba.Címlapkép és kép forrása: MTI/Koszticsák Szilárd
shutterstock_1488477983
Boris Johnson
General Motors sztrájk
shutterstock_1504552151
Frankfurt Stock Exchange
shutterstock_1277173258
baba_baby
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
shutterstock_1488477983