Előfizetői tartalom

Turisztikai mágnessé akarja változtatni a csernobili tiltott zónát az ukrán elnök

MTI
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök rendeletet adott ki szerdán, amelyben egyebek mellett szerepel egy úgynevezett "zöldfolyosó" létesítése a csernobili övezetben, hogy zavartalanul látogathassák a turisták a területet. Mindez azután történt, hogy "üzembe helyezték" az új, második betonszarkofágot, amely az ígéret szerint 100 évre biztonságosan kezeli a helyzetet a korábbi katasztrófa helyén.

Az ukrán elnök a nap folyamán Csernobilba utazott, ahol ünnepélyesen üzembe helyezték az atomerőmű 1986-ban felrobbant négyes reaktorblokkja fölött épült új korszerű szarkofágot.Csernobilt meg kell mutatnunk a világnak: tudósoknak, ökológusoknak, történészeknek, turistáknak. Sajnos a tiltott zóna jelenleg a korrupció jelképe. A rendvédelmi szervek kenőpénzt szednek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés