Kihozták: Magyarország a legjobb családbarát ország
Gazdaság

Kihozták: Magyarország a legjobb családbarát ország

Portfolio
Magyarország Franciaországgal együtt a leginkább családbarát ország Európában a családbarátság 12 szempontját vizsgáló friss rangsor alapján - jutott erre a következtetésre a kormány családpolitikáját rendszeresen dicsérő Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért.
Lakossági roadshow az új családtámogatásokról Budapesten, Debrecenben, Győrben, Szegeden és Pécsett! Általános és személyre szabott tájékoztatással várunk mindenkit július második felében a babaváró hitel, a falusi CSOK és a kibővített CSOK tudnivalóiról!


A KINCS intézet 2019-ben felállította az Európai Családpolitikai Rangsort. A rangsor célja, hogy rálátást nyújtson az európai országokban elérhető, családokat szolgáló intézkedések komplexitására, a családok által igénybe vehető családtámogatási ellátások és szolgáltatások körére, bőségére - olvasható az intézet oldalán.

A rangsorban az EU 28 tagállama, illetve további 17 európai ország szerepel. Az egyes országok családpolitikáját 12 intézkedéstípus alapján hasonlítja össze a jelentés: vizsgálja a családok lakhatását segítő támogatásokat, a családi típusú adózást, a családi pótlékot, valamint az anyasági, a csecsemőgondozást segítő ellátásokat, a szülési, a gyermekgondozási és az apa szabadságokat, stb.

A besorolás az egyes családpolitikai intézkedéstípusok meglétének, illetve az európai irányelvekhez viszonyított mértékének megfelelően történt 0-1 közötti skálán, ahol a nulla az adott intézkedés hiányát, az 1 annak meglétét, illetve az irányelvnek megfelelő vagy a fölötti mértéket jelöli.

Magyarország Franciaországgal együtt a rangsor élén végzett (a lehetséges 12 pontból ez a két ország 10,5 pontot gyűjtött be), míg a lista középmezőnyében szerepel többi között az Egyesült Királyság, Spanyolország és Dánia, ahol az érintettek valamivel kevesebb családtámogatási lehetőség közül választhatnak. A lista felső harmadában jellemzően uniós, míg az utolsó harmadában EU-n kívüli országok szerepelnek.

Egy hónappal ezelőtt az Unicef közölte családbarát rangsorát, igaz az sokkal szűkebb szempontrendszerre épült:
Frankfurti tőzsde
Katona Bence Hiventures
Lovretity Andras kulfoldi felvasarlas ugyvedi tanacsadas
hongkong191017
Németország már nem Európa motorja
Kiállnak Trump kereskedelmi háborúja mellett az amerikai szenátorok
Hungarian Prime Minister Viktor Orban
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Délutáni webinárium MA
Praktikus tanácsok online tőzsdézéshez és kockázatkezeléshez.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
2019. október 17.
Hiventures - Portfolio KKV Tőkefinanszírozás 2019
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
2019. november 7.
Energy Investment Forum 2019
Lovretity Andras kulfoldi felvasarlas ugyvedi tanacsadas