573 milliárd forintot költ Magyarország német fegyverekre
Gazdaság

573 milliárd forintot költ Magyarország német fegyverekre

Portfolio
2019 első félévében Magyarország volt a német fegyverek legnagyobb vásárlója, 1,76 milliárd euróért (kb. 573 milliárd forint) rendelt új eszközöket a Honvédelmi Minisztérium - derítette ki a Népszava a német gazdasági minisztérium adataiból. Az adatokból az is kiderül, hogy Magyarország részletfizetéssel teljesíti a tranzakciót.
Tavaly év végén jelentették be, hogy a Honvédség 44 darab Leopard 2A7+ általános harckocsit és 24 új Panzerhaubitze 2000-es önjáró tarackot tervez rendszeresíteni, ezek mellé Leguan hídvetőket és Wisent-2-es nehéz műszaki mentőjárműveket is vásárlunk a németektől. A tankok üzemeltetéséhez szükséges személyzet kiképzését lízingelt Leopard 2A4-es általános harckocsikkal végzik majd. Bár nem derül ki a nyilvánosságra hozott dokumentumokból, de szinte egyértelmű, hogy az említett rendelés e harcjárművek és az üzemeltetésükhöz szükséges eszközök beszerzését tartalmazza.

A Honvédség új eszközeivel egy haditechnikai bemutatón már találkozhattunk is májusban, erről itt írtunk:Németh Szilárd, a honvédelmi miniszterhelyettes még az említett bemutatón ismertette, hogy Magyarország rekordösszegű honvédelmi költségvetéssel készül a Zrínyi 2026 program megvalósítására, csak idén 513 milliárd forintból gazdálkodik a Honvédelmi Minisztérium, melyből 150 milliárd forint haderőfejlesztésre lesz fordítva. A következő években ez növekedni fog: jövőre már 616 milliárd forint jut a költségvetésből védelmi kiadásokra, melyből 216 milliárd forint jut haderőfejlesztésre.

Az új harckocsik és tarackok mellett a Honvédség új gépkarabélyokat, tankelhárító fegyvereket, egyenruhákat, helikoptereket, MRAP-eket és rakétavédelmi rendszereket is beszerez:

573 milliárd forintot költ Magyarország német fegyverekre
Panzerhaubitze 2000-es érkezik a budaörsi haditechnikai bemutatóra. Fotó: Portfolio
Karácsony Gergely főváros
ujszulott
e-cigi
Megszolalt a kormany gigantikus brusszeli buntetetesrol1500
DLAPE20190501316
borisjohnson
ubsermotti
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Tudatos tervezés és stratégia nélkül nincs tőzsdei siker!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
Karácsony Gergely főváros