Előfizetői tartalom

Ezekben az órákban dől el az irány erre a hétre?

Portfolio
Ma hajnalban tették közzé Kínában a szokásos havi nagyon fontos makrogazdasági adatcsomagot, amelyet most "megfejeltek" azzal, hogy a második negyedévi gazdasági növekedési statisztikát is kiadták, így ezekben az órákban befektetők sokasága mérlegeli, hogy mit is csináljon, milyen pozíciókat vegyen fel rövid távon. Ezek könnyen meghatározhatják azt, hogy a héten, de legalábbis annak első felében milyen irányba menjenek a pénz- és tőkepiacon.

Az Amerikával vívott kereskedelmi háború feltehetően továbbra is nyomot hagy a legfőbb kínai makroadatokon, így az ipari termelési, kiskereskedelmi, beruházási és GDP-növekedési adatokon, már amennyiben ezen adatoknak tényleg lehet hinni a szoros kontroll alatt tartott ázsiai óriásgazdaságban. Az mindenesetre elmondható, hogy a magánszektor szempontjából egy rendkívül eladósodott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés