Több lépésben csökkenhetne az szja
Gazdaság

Több lépésben csökkenhetne az szja

Portfolio
Az egy számjegyű szja erősítené a magyar gazdaság növekedésének fenntarthatóságát - mondta Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a Magyar Nemzetnek. Szerinte ezt több lépésben lehetne elérni.
Növekvő nettó bérek, erősödő fogyasztás, egyre több lakossági megtakarítás. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke szerint ilyen hatások kapcsolódnának ahhoz, ha a döntéshozók a jelenlegi 15-ről kilenc százalékra csökkentenék a személyi jövedelemadót, vagyis megvalósítanák az egy számjegyű szja tervét.

Parragh László szerint a lépésnek abban is volna szerepe, hogy minél több szakember térjen haza azok közül, akik korábban külföldre mentek munkát vállalni.

"Az egy számjegyű szja erősítené a magyar gazdaság növekedésének fenntarthatóságát, különösen akkor, ha az ahhoz szükséges fedezetet a gazdaság bővülésének előnyeiből, valamint a feketegazdaság letöréséből teremtené meg a kormány." Az elnök úgy véli: több lépésben is elérhetnénk a kilencszázalékos szintet. A lényeg az, hogy programszerűen csökkenjen az szja.

A múlt héten Domokos László, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke mondta azt, hogy a jelenlegi folyamatok mellett lehetővé válhat a személyi jövedelemadó további csökkentése, ami elősegíti a gazdaság további fehéredését, a fogyasztási típusú hitelek helyett pedig a rövid és hosszú távú lakossági megtakarításokat kell elősegíteni.
koronvavirus
sme kkv csomag laptop
kínai jüan
A lány, aki végrehajtotta a világ egyik legnagyobb hackertámadását, majd ezzel hencegett
zöld környezet levél
DSZZS20200216016
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Junior portfóliókezelő

Junior portfóliókezelő

Adótanácsadó

Adótanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
koronvavirus