Előfizetői tartalom

Az újabb pénznyomtatás határára ért az EKB

Ma még nem vágott kamatot az EKB, de kommunikációjában egyértelműen előkészítette azt szeptemberre, sőt a tartósan cél alatti inflációra hivatkozva egy átfogó lazító csomagot is belengetett. Ebben egy újabb eszközvásárlási program elindítása, illetve egy többszintű jegybanki betételfogadási rendszer is szerepelne. Az euró kezdetben kétéves mélypontra bukott, de mivel az EKB-üzenetekre már felkészült a piac, végül felpattant a délután második felében. Fontosabb részletek Az EKB kommunikációja szerint legalább 2020 közepéig a mostani, vagy ennél alacsonyabb szinten maradnak a kamatkondíciók (eddig azt mondta, hogy jövő nyárig nem módosul semmi, így tehát ez lényeges kommunikációs változás) A tartósan cél alatti infláció érdekében szükség lehet további lazításra Új eszközvásárlási program is szükséges lehet Az előretekintő iránymutatás is változik Többszintű jegybanki betéti rendszer is jöhet Az eddig "2%-ot közelítő, de el nem érő" közép távú inflációs cél helyett most már arra fókuszál az EKB, hogy 2% körüli legyen az infláció és szimmetrikus toleranciasávban gondolkodik a jegybank Ez és a gyenge gazdasági növekedési környezet adja meg a hivatkozási alapot a további lazítás elindítására.
2019. július 25. 15:43 Draghi: nem vagyok elérhető az IMF-vezetői posztra Rákérdeztek a sajtótájékoztatón arra is, hogy elvállalná-e a mostani 8 éves EKB-elnöki mandátuma október 31-i lejárata után az IMF vezérigazgatói posztját, mire Draghi elutasító választ adott. Így...

Tisztelt felhasználónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük, lépjen be az alábbi űrlapon:

 

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái