Előfizetői tartalom

Johnson: ha nincs megállapodás, úgyis kilépünk

MTI
A Brexit-folyamat e késői szakaszában is lehetséges egy új megállapodás az Európai Unióval Nagy-Britannia kilépésének feltételrendszeréről, de ennek az egyezménynek nem lehet része az Észak-Írország és az Ír Köztársaság közötti fizikai határellenőrzés újbóli bevezetésének megelőzését célzó tartalékmegoldás (backstop) - mondta csütörtökön a londoni parlamentben Boris Johnson brit miniszterelnök.

Johnson, aki előző napi beiktatása óta első ízben szólalt fel az alsóházban, megerősítette azt az álláspontját, hogy Nagy-Britannia mindenképpen kilép az EU-ból a Brexit jelenleg érvényes október 31-i határnapján.Kapcsolódó cikkünk2019.07.23Hivatalos: Boris Johnson vezényelheti le a BrexitetKijelentette: a külföldi EU-polgárok "abszolút bizonyosak lehetnek abban, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés