Uniós bíróság elé kerül Magyarország
Gazdaság

Uniós bíróság elé kerül Magyarország

Portfolio
Bírósági szakaszba lép a kötelezettségszegési eljárás, amit az Európai Bizottság a menedékjog támogató tevékenység magyarországi büntethetősége miatt indított - értesült a Népszava.
A törvénycsomagot korábban csak Stop Soros csomagnak nevezték. Ennek keretében ugyanis büntethetővé váltak Magyarországon a menedékjog és a tartózkodási engedély megszerzését támogató tevékenységek.

A Bizottság indoklásában azt hangsúlyozta, hogy a törvény korlátozza a menedékjog kérelmezésének jogát és az egyéni szabadságjogokat. Ezért keresetet indít az EB Magyarország ellen az Európai Unió Bíróságán a "Stop Soros" törvénycsomag miatt. Az erről szóló döntés csütörtökön jelenhet meg. Ez a harmadik szakasza a 2018 júliusában elindított kötelezettségszegési eljárásnak (a második szakasz, az indoklással ellátott vélemény kiküldése idén februárban volt), mivel Brüsszel érvelése szerint a magyar fél nem adott kielégítő választ az aggályokra.

Uniós bíróság elé kerül Magyarország
A kijelzőn látható a kormány "Stop Soros" törvénycsomagjáról szóló szavazás végeredménye az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. június 20-án. A törvényhozás 160 igen, 18 nem szavazattal fogadta el a törvénycsomagot, amely alapján büntető törvénykönyvi (Btk.) tényállás lesz az illegális bevándorlás elősegítése, támogatása. Kép és címlapkép forrása: MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
City of Tomorrow Malmö
újszülött kisbaba kóráhz
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
opel gyar motorgyartas szentgotthard autoipar