Előfizetői tartalom

Brexit: Boris Johnson költekezésbe kezdett és "háborús kabinetet" alakított

Portfolio
Jelentések szerint egymilliárd fontos költségvetési csomagot állítanak össze a "no-deal brexitre" való felkészülésre. Boris Johnson új brit miniszterelnök saját híveivel töltötte fel kormányát, és úgy tűnik, komolyan gondolja, hogy október 31-én a sokkoló forgatókönyvet valósítja meg: elődjének az EU-val kötött alkuját elvetve úgy lépteti ki az országot, hogy másnap már vámszabályozás lép életbe a kétoldalú kereskedelemben - tudósít az Info Rádió londoni tudósítója.

Az egész kormánygépezet erre a lehetőségre készül- idézett a BBC egy kormányforrást, ugyanakkor megjegyezve, hogy ez egy nyomásgyakorlási taktika része lehet, amivel a korábbi alku felvizezésére próbálják rábírni Brüsszelt. Az Európa Unió vezetése egyelőre azonban továbbra is azt mondja, hogy a nehezen tető alá hozott egyezményt már nem lehet újratárgyalni. Az előző...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés