Szerda este felrobbanthatja a piacot a Fed
Gazdaság

Szerda este felrobbanthatja a piacot a Fed

Portfolio
A hét meghatározó eseménye egyértelműen a Fed kamatdöntése lesz, de emellett is megjelenik egy sor fontos makroadat. Európából is elkezdenek lassan csordogálni a második negyedéves GDP-adatok, itthon pedig a KSH tesz sűrűvé a hetet.
Lassan indul be a hét, hétfőn csak egy munkanélküliségi adatot közöl a KSH, a júniusi számokkal a második negyedéves tendenciát is megismerhetjük. Kedd reggel folytatódnak a magyar munkaerőpiac adatai, akkor a keresetek alakulásáról számol be a statisztikai hivatal. Közben külföldről is beindulnak az adatok, hajnalban a Bank of Japan dönt a kamatról, napközben pedig a francia GDP-adatra és a német inflációra lehet érdemes figyelni.

Szerda este felrobbanthatja a piacot a Fed
Az MNB szerdán teszi közzé szokásos havi hitelintézeti statisztikáját, valamint a hitelkihelyezésre és a kamatokra vonatkozó júniusi adatokat. Emellett a magyar ingatlanpiac alakulásáról számol be a KSH, a lakásépítések és az építési engedélyek első negyedéves statisztikája jelenik meg. Délután az Eurostat az előzetes GDP-adatot teszi közzé, amiben még nem lesz tagállamonkénti bontás. A befektetők azonban addigra már várhatóan a Fed kamatdöntésére fognak várni. Az amerikai jegybank magyar idő szerint este nyolckor teszi közzé döntését, majd fél évvel később Jerome Powell jegybankelnök tart sajtótájékoztatót. A befektetők most egyértelműen az alapkamat csökkentésére számítanak, erre többször utalt már Powell is. A kérdés csak az, 25 vagy 50 bázispontos kamatvágás jön-e.

Várhatóan csütörtök reggel jelenik meg a júliusi feldolgozóipari beszerzési menedzserindex Magyarországon, emellett a KSH a külkereskedelem legfrissebb részletes adatait teszi közzé. Kora délután a Bank of England dönt az alapkamatról, a Brexit miatti kockázatok valószínűleg továbbra is óvatosságra intik majd a jegybankot. Amerikából szintén feldolgozóipari konjunktúraindex jelenik meg a nap második felében.

A KSH a kiskereskedelem júniusi adatát közli péntek reggel, majd hasonló átfogó adat jön az Európai Uniótól. A nap második felében pedig az amerikai munkaerőpiaci adatokra lehet érdemes figyelni.
Thomas Cook
Thomas Cook
shutterstock_564998512
Frankfurt Stock Exchange
HUNGARY - NOVEMBER 17:  Hungarian Forint notes of differing denominations (Photo by Balint Porneczi/Bloomberg via Getty Images)
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
ipar