Előfizetői tartalom

Már csak ez hiányzott: a természet okozhat még nagyobb katasztrófát Európában

Portfolio
A nagy európai folyók egy része az alacsony vízállás miatt hajózhatatlan, ami csak tovább súlyosbítja a kontinens - elsősorban Németország - gazdasági problémáit - olvasható a CNBC cikkében. A szakemberek emlékeztetnek rá, hogy a német gazdaság már a tavalyi harmadik negyedévben is megérezte a Rajna alacsony vízállását, ez pedig könnyen megismétlődhet most is.

2018 nyarán már láthattuk, mire képes az időjárás: a német gazdaság a harmadik negyedévben 0,2%-kal zsugorodott, majd a negyedik negyedévben stagnált. A szakemberek szerint ebben komoly szerepe lehetett a Rajna alacsony vízállásának is, ami a német ipar sújtotta. Most nagyon hasonló a helyzet, Nyugat-Európát több hőhullám érte már el nyáron, így az egyébként is törékeny...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés