Gazdaság

Rossz hír érkezett Kínából

MTI
Öt hónapja a leglassúbbra csökkent a szolgáltatási szektor teljesítményének növekedési üteme júliusban Kínában a pekingi Caixin és a londoni Markit gazdaságkutató intézetek hétfőn kiadott közös felmérése szerint.
A Caixin szolgáltatóipari beszerzésimenedzser-indexe (BMI) 51,6 pontra csökkent júliusban a júniusi 52,0 pontról. A BMI legalacsonyabb értéke öt hónapja, az idén február óta. (A BMI 50 pont feletti értéke a vizsgált gazdasági tevékenység teljesítményének növekedését, 50 pont alatti értéke pedig csökkenését jelzi.)

A szolgáltatóipari BMI júliusi csökkenése az új megrendelések beérkezési ütemének a lassulására vezethető vissza elsősorban, miközben a foglalkoztatás, ha kismértékben is, de emelkedett. Emelkedtek ugyanakkor a szolgáltatóipar exportmegrendelései is. A szektor működési költségei emelkedtek júliusban, az előző havinál magasabb nyersanyagáraknak köszönhetően növelve valamelyest az inflációs nyomást. A szektorban az üzleti hangulat viszont nem romlott, az előző havihoz mérhetően bizakodó maradt.

A szolgáltatóipari és feldolgozóipari adatok egyesítésével képzett kompozit BMI júliusra vonatkozóan 50,9 pontra emelkedett az előző havi 50,6 pontról. Egyrészt mert a feldolgozóipari termelés csökkenési üteme lassult, a BMI júliusban 49,9 pontra emelkedett a júniusi 49,4 pontról, másrészt a vártnál kisebbnek bizonyult szolgáltatóipari BMI miatt.

Összességében az új megrendelések emelkedtek, bár még szerény mértékben, és növekedtek az exporteladások is. A feldolgozóipari és szolgáltatóipari összesített foglalkoztatás viszont már sorban a harmadik hónapja csökkent júliusban.
matolcsy191211
Frankfurti tőzsde
GettyImages-1186405330 ursula
tesla nemet berlin autogyar
greta191211
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
matolcsy191211