Előfizetői tartalom

Goldman: nem lesz 2020 őszig Trump-Hszi alku, még 2 Fed-vágás várható

Portfolio
Donald Trump azon múlt heti lépése, hogy további 300 milliárd dollárnyi kínai importtermékre vet ki 10%-os vámot szeptembertől, arra utal, hogy mind az amerikai, mind a kínai fél keményvonalas hozzáállást választott, így pedig várhatóan nem lesz meg az átfogó kereskedelmi megállapodás a 2020. őszi amerikai elnökválasztásig - vázolta friss helyzetértékelésében a Goldman Sachs vezető makrogazdasági elemzője.

A Reuters által röviden összefoglalt elemzésben Jan Hatzius már úgy gondolja, hogy a Fed idén összesen nem kettő, hanem három kamatvágást hajt végre, azaz szeptemberben 75%-os eséllyel, októberben pedig 50%-os eséllyel újabb 25 bázispontos enyhítést tesz.Kapcsolódó cikkünk2019.08.06Újabb húzás Trumptól: deviza-manipulátornak minősítették KínátAz elemző jelzése szerint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés