Előfizetői tartalom

Itt a figyelmeztetés: 2008-hoz hasonló összeomlástól retteg az elemző

Portfolio
Nem szabad, hogy megnyugodjanak a befektetők az amerikai tőzsdék visszapattanása miatt, hiszen a következő lefordulás akár a Lehman Brothers összedőlését követhető eladási hullámot hozhat a tőzsdéken - figyelmeztetnek a Nomura elemzi. A japán pénzintézet szakemberei némileg szkeptikusabbak a Wall Street-i átlagnál; az amerikai nagybankok többnyire inkább csak egy 10% körüli korrekcióra számítanak.

Tegnap 767 pontos mínuszban zárt a Dow Jones, ami az idei év legnagyobb leértékelődése volt, ma viszont Kína stabilizálta a devizáját, így a piacok is némileg megnyugodtak. Jelenleg a Dow Jones 0,2%-os pluszban van. "Hiba lenne azt gondolni, hogy egy Lehman-szerű összeomlásra csekély esély van. Az amerikai részvénypiac általános helyzete hasonlónak tűnik, mint amit a 2008-as...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés