Kína már egy válságba is belemenne, csak, hogy megbuktassa Trumpot?
Gazdaság

Kína már egy válságba is belemenne, csak, hogy megbuktassa Trumpot?

Portfolio
Egyre erősebbek azok a vélemények, melyek szerint a kínai vezetés akár egy komolyabb gazdasági visszaesést is elfogadna, hogy azzal megelőzze Donald Trump újraválasztását - véli a Nomura elemzője. Az ázsiai ország célja, hogy egy demokrata elnökkel könnyebben meg tudjon majd állapodni a kereskedelmi kérdésekről.
Az utóbbi napokban megint eldurvult az amerikai-kínai kereskedelmi háború miután Donald Trump újabb vámokat jelentett be a múlt héten, amire válaszul Kína ismét leértékelte a jüant. Most a CNBC arról ír, hogy ez még csak az igazi háború kezdete lehet. A kínai vezetés ugyanis azt mérlegeli, hogy inkább elfogad egy átmeneti lassulást a gazdaságban, ha annak globális hatásai miatt veszélybe kerül Trump 2020-as újraválasztása.

A Nomura elemzője szerint egyre több befektető realizálja, hogy Kína a korábban gondoltnál tovább mehet a kereskedelmi háborúban. Matsuzava Naka szerint az ázsiai ország tovább csökkentheti az amerikai mezőgazdasági termékek vásárlását, amivel alááshatja a jelenlegi elnök támogatottságát a farmerek körében.

Az elemző szerint a kínai viselkedés akár vissza is üthet, hiszen senki nem garantálja, hogy a következő amerikai elnök puhább lenne velük szemben. Ráadásul a további lépésekhez Trumpnak is biztosan lenne néhány szava, igyekezne megkeseríteni a kínai vezetés életét a következő egy évben.

(CNBC)
Frankfurt Stock Exchange
Thomas Cook
Thomas Cook
shutterstock_564998512
HUNGARY - NOVEMBER 17:  Hungarian Forint notes of differing denominations (Photo by Balint Porneczi/Bloomberg via Getty Images)
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
Frankfurt Stock Exchange
Olvasta már? Ütik a német tőzsdét