Kína már egy válságba is belemenne, csak, hogy megbuktassa Trumpot?
Gazdaság

Kína már egy válságba is belemenne, csak, hogy megbuktassa Trumpot?

Portfolio
Egyre erősebbek azok a vélemények, melyek szerint a kínai vezetés akár egy komolyabb gazdasági visszaesést is elfogadna, hogy azzal megelőzze Donald Trump újraválasztását - véli a Nomura elemzője. Az ázsiai ország célja, hogy egy demokrata elnökkel könnyebben meg tudjon majd állapodni a kereskedelmi kérdésekről.
Az utóbbi napokban megint eldurvult az amerikai-kínai kereskedelmi háború miután Donald Trump újabb vámokat jelentett be a múlt héten, amire válaszul Kína ismét leértékelte a jüant. Most a CNBC arról ír, hogy ez még csak az igazi háború kezdete lehet. A kínai vezetés ugyanis azt mérlegeli, hogy inkább elfogad egy átmeneti lassulást a gazdaságban, ha annak globális hatásai miatt veszélybe kerül Trump 2020-as újraválasztása.

A Nomura elemzője szerint egyre több befektető realizálja, hogy Kína a korábban gondoltnál tovább mehet a kereskedelmi háborúban. Matsuzava Naka szerint az ázsiai ország tovább csökkentheti az amerikai mezőgazdasági termékek vásárlását, amivel alááshatja a jelenlegi elnök támogatottságát a farmerek körében.

Az elemző szerint a kínai viselkedés akár vissza is üthet, hiszen senki nem garantálja, hogy a következő amerikai elnök puhább lenne velük szemben. Ráadásul a további lépésekhez Trumpnak is biztosan lenne néhány szava, igyekezne megkeseríteni a kínai vezetés életét a következő egy évben.

(CNBC)
címlap_INA
continental uj auto szag acella
Webp
D_MTI20191212057
boris johnson brexit
naptár 2020
usa wall street trader
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
mav ev vegi juttatas