Egyre nő az amerikai recesszió esélye
Gazdaság

Egyre nő az amerikai recesszió esélye

Portfolio
A Kínával folytatott kereskedelmi háború növelte az amerikai gazdasággal kapcsolatos aggodalmakat, ezért a Reuters által megkérdezett elemzők úgy vélik, hogy a Fed szeptemberben, illetve az év során még egyszer kamatot fog csökkenteni. Ám egyre többen gondolják úgy, hogy még a jegybanki lazítás sem segít eleget: a felmérés szerint ugyanis 45% az esélye annak, hogy a következő két évben az Egyesült Államok recesszióba süllyed. A július pollban még csak 35% volt ez az esély, vagyis érezhetően erősödik a recessziós félelem.
Eközben a kötvénypiac is egyre nagyobb recessziós esélyt áraz, egészen pontosan 2007 márciusa óta nem mutattak olyan magas kockázatot az árazások, mint most. A Reuters felmérésében részt vevő közgazdászok 70%-a jelezte, hogy egyértelműen a kereskedelmi háború legfrissebb fejleményei tették őket borúlátóbbá a gazdasági kilátásokat illetően. Donald Trump amerikai elnök a múlt héten jelentette be, hogy szeptembertől a mindeddig még vámmentes kínai importra, mintegy 300 milliárd dollár értékű árura 10%-os vámot vet ki.A kereskedelmi akadályok növekedése, a piacokhoz való hozzáférés korlátozás rombolja az üzleti hangulatot, növeli a költségeket, széttöri a kereskedelmi láncokat és gyengíti a vállalati profitabilitást - mondta James Knightley, az ING vezető közgazdásza.

Ugyanakkor a GDP-növekedésre vonatkozó várakozások konszenzusa még csak lassulást jelez, nem recessziót. Az idén az első negyedévben 3,1%-kal bővült a gazdaság (a hagyományos amerikai, annualizált negyedéves index alapján), 2020 végére 1,8%-ra mérséklődhet a növekedés.
kinai elnok
BFALU20191201033
valgyimir putyin
nyelvvizsga tamogatas emmi
fortepan_84587-cimlap
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Statisztikai elemző

Statisztikai elemző

Szakmai asszisztens

Szakmai asszisztens

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
kinai elnok